19/12/07

Εκεί που μας χρώσταγαν...μας ζητούν και το βόδι.


Σε προχθεσινή δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου υπάρχει διαμαρτυρία κατά της Ελλάδος γιατί εξοπλίζει τη Ρόδο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κατά παράβαση λέει της Συνθήκης της Λωζάνης!!

Κατά την υπογραφή της Συνθήκης το 1923,στην Κων/πολη κατοικούσαν 125.000 Έλληνες, στην Ίμβρο και Τένεδο 6.000 Έλληνες και στη Δυτ.Θράκη 86.000 Τούρκοι, Πομάκοι και Τσιγγάνοι μουσουλμάνοι.
Σήμερα στην Κων/πολη κατοικούν 2-3.000 γέροντες και άποροι Έλληνες, στην Ίμβρο και Τένεδο περίπου 200 Έλληνες και στην Δυτ.Θράκη πάνω από 100.000 μουσουλμάνοι.

Οι παραπάνω αριθμοί απεικονίζουν αδιαμφισβήτητα,χωρίς επί πλέον λεπτομερείς αναφορές που είναι συντριπτικές, ποιο από τα δύο κράτη , που έβαλε την υπογραφή του κάτω από το κείμενο της Λωζάνης, τήρησε τη συμφωνία και ποιο όχι.
Η παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" μπορεί να λέγεται για τις σχέσεις κοινών ανθρώπων, πάει πολύ όμως να αποτελεί στρατηγική επιλογή χώρας, που έχει μάλιστα και το θράσος να θέλει να αποτελέσει και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να δούμε όμως και τον αντίλογο της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ακούσατε ποτέ να γίνεται επίκληση των παραπάνω αριθμητικών σχέσεων η προς την Τουρκία η προς τα διεθνή φόρα; Όχι φυσικά. Γι αυτό φτάσαμε ως εδώ. Γιατί αυτή η διαχρονική αντιμετώπιση της Τουρκίας από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις τους δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουν μια άλλη λαϊκή παροιμία, μια που αρχίσαμε σήμερα με παροιμίες.
"Δώσε χώρο στο χωριάτη να σ'ανεβει στο κρεββάτι"
Οι Τούρκοι ως φαίνεται και τις γνωρίζουν τις παροιμίες και τις ακολουθούν.

Εμείς;

4 σχόλια:

Axis Mundi είπε...

πολύ ενδιαφέρον και είναι και κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει..

roadartist είπε...

να σου αφησω τις καλυτερες ευχες μου.. Χρόνια σου πολλά, με πολύ αγάπη! Να έχεις μέσα σου το πνεύμα των ημερών αυτών για όλο το χρόνο! Τα φιλιά μου :))

dyosmaraki είπε...

Εμείς δεν ξέρω γιατί αλλά μάλλον κωφεύουμε σε ότι αφορά τα δικαιώματά μας. Αναρωτιέμαι γιατί!!!

Καλημέρα

Καππαδόκης είπε...

Η στάση μας στο Μακεδονικό ίδια και απαράλλακτη.Υπνος βαθύς όταν οι άλλοι είναι ξύπνιοι και όταν κάποτε ξυπνήσουμε* διαμαρτυρόμαστε σαν τα μικρά παιδιά που τους πήραν το γλιφιτζούρι.

Καλημέρα και σε σένα.

*Οταν μας ξυπνήσουν φυσικά...

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Με ρίζες στις χαμένες πατρίδες, Νεάπολη Καππαδοκίας και Τραπεζούντα του Πόντου, γεννημένος στο Βόσπορο, μοναχικός ταξιδιώτης σε φιλελεύθερα μονοπατια. Πάντα με την ελπίδα αυτού που δεν ήρθε ακόμη, αλλά πάντα με τη βεβαιότητα πως κάποτε θάρθει..